Küldetés

Magyarországon elsőként szeretném megismertetni az embereket a meleg romantikus könyvekkel. Könyvajánlók, ismertetők, egy-egy lefordított történet is megtalálható lesz itt.

Könyvlista

Britt Kenley – Guardians of the Gray Tower 6 - Guardian’s King

2013.04.14. 22:54 :: igazságos

Britt Kenley

 

– Guardians of the Gray Tower sorozat -

 

Guardian’s King

 6. rész

 

bk-ggt-guardiansking3120808_0153.jpg

Folytatván a témát, Wardhoz nagyon hasonló, következő könyv: Britt Kenley – Guardians of the Gray Tower 6 - Guardian’s King

 Tartalom:

Emeryn uralkodója, Kelan Rei sokat feláldozott már a kötelesség oltárán. Feladta a férfit, akit szeretett, annak érdekében, hogy a királyságot szolgálja, annak örököseként. Most, hogy a királynő halott, megvan annak az esélye, hogy végre együtt lehessen azzal a férfival, akit mindvégig szeretett, a felesége testvérét: Teris Bas Rillian-t.

Teris nagyon szerette húgát, és soha nem tett semmit, amivel árthatna neki. De most, hogy már nem élt, reménykedni kezd, hogy megvalósulnak titkos álmai: kap egy esélyt a sorstól, hogy Kelan és ő végre együtt lehessen. Kelan azonban nemcsak a Terissel való kapcsolata miatt aggódik: belefáradt az Angkeshi problémába, ezért úgy döntött, szemtől-szembeni találkozót kezdeményes annak női uralkodójával, ősi ellenségével. Vajon mindennek a hátterében Angkeshi uralkodónője, vagy netán valaki más áll? Kelan és Teris képesek-e felfedezni az igazságot, és milyen árat kell fizetniük ezért?

 

Ismertető

 

Jelenleg 8 részből áll a sorozat. A történetek helyszíne egy alternatív középkori világ. A könyv főszereplője, a király, minden könyvbe szerepel, története mintha sosem érne véget. A Fekete Tőr Testvériséghez hasonlóan, a királyt különlegesen kiképzett harcosok védik, élükön egy vezetővel, Rom Javannal. A harcosok teljes meghatalmazással eljárhatnak a rájuk bízott ügyekben, saját módszereikkel: kémkedéssel tudással, harci képességekkel, akár támogatással, önfeláldozással, a harcosok egyedi képességeivel harcolhatnak.

 A sorozat érdekessége, hogy bár úgy tűnik, mindegyik kapcsolódik egymáshoz, mégis olvashatóak egyenként is, külön történettel rendelkeznek, a férfiakról és a kapcsolatukról.

A karakterek széles skálán mozognak, nincs társadalmi megkülönböztetés, a paraszt fia éppúgy megtalálható a csapatban, mint a király unokatestvére, leendő pap,  sebhelyesarcú, magányos férfi, az önmarcangoló, hibázó, részeg testőr, kizárólag a képességeik számítanak.

Közös a történetekben, hogy két férfi közösen dolgozik egy adott ügy megoldásában. Árulók felkutatásától kezdve, saját ártatlanság bizonyításán át, minden van:  az ellenség soraiba való beépülés, netán kábítószer és alkoholproblémák legyőzése, netán a királynő megölése, támogatóinak felkutatása.

 Az erotikus leírás szintén nagyon hasonlít Wardhoz: kevés, vagy semmi előkészítés, viszont sokkal több érzelem, az együttlétek meghatóbbak, jobban kidolgozottabbak, a könyvek többségében hamar egymásnak esnek a pasik, ennek ellenére mégis egy-két alkalommal vannak együtt a párocskák.

 A történetre sem lehet panasz, mindig derül ki egy-két érdekes dolog, váratlan események éppúgy megtalálhatók a könyvben.

Visszatérve a könyvhöz, a király karaktere a szokásos: önfeláldozó, becsületes, igazságos, a legjobbat akarja a népének, megbízik a testőreiben, a népe is szereti. Van egy fia is, ekkor már elhunyt feleségétől. Jó vezető, nem habozik cselekedni, ha kell, de meglepetésekre is képes.

Terissel, szerencsétlen módon találkozik először: húga eljegyzésére lóháton indulva. Kölcsönösen vonzódnak egymáshoz már az első pillanatban, anélkül, hogy tudnák, kicsoda is a másik. Amikor azonban kiderül, ki is a rokonszenves fiatalember, Teris is feláldozza magát, mert tudja: a királynak biztosítani kell az örököst.

Teris folyamatosan segíti, megérti, támogatja a királyt, de a köztük levő vonzásról mindenki tud, aki a két férfi közelében tartózkodik, maguk a testőrök is. Maga a királynő is elnézi ezt, hiszen ő sem szerelemből házasodott össze Kelannal. Szereti a nővérét, a király fiát, mindenre hajlandó értük. A királynő halálával végre reménykedni kezd, de Kelan megpróbálja letagadni az érzéseit, és még mindig nem akarja felvállalni a kapcsolatukat, ami sokkoló számára. A király azt egyébként nem titkolja, hogy a felesége mellett is vannak, voltak férfi szeretői, de Terissel más a helyzete. Küzdenie kell azért, hogy Kelan a nyilvánosság előtt is felvállalja. Neki csak a király és a fia számít, senki más, velük törődik. Mindazt látja, amit saját maga, a király is letagad, de más sem vesz észre.

Angkeshi királynőjével, az ősi ellenséggel tovább folytatódik a harc, de egy másfajta fronton: találkozó készülődik, ami a király számára végzetes lehet.

 Vélemény:

Személyes kedvencem ez a hatodik rész, ezt mindig előveszem újra és újra. Nem valami nagyszabású sorozat, de a könyvekben a történetek érdekesek, a karakterek szépen kidolgozottak, és szintén nem tökéletesek.

Külön pontot kap azért, mert nincsen benne a szokásos, gay vagyok-e dráma, inkább a kapcsolatokra koncentrál az író, viszont a felvállalom-e a kapcsolatot rész ebben a könyvben is megvan. Teris karakteréért szerethető a könyv. Nem kell az ilyen könyvektől semmi különleges dolgot elvárni, szórakoztató és kellemes olvasmányok.

 

A sorozat további részei:

 Guardians of the Gray Tower 1

 

Guardian's Pride

 

 guardianpride1.jpg

Vajon egy paraszt fia és a király unokatestvére megtalálhatja valaha is együtt a boldogságot? Rom Dartel kapitány a Gray Tower testőrök vezetője nem hiszi, és ezért véget vet a kapcsolatának Westmarch Lord Javanjával.

Két évvel később, Emeryn uralkodója, Kelan találkozóra hívta a két férfit. Áruló dolgozik közöttük, Angkeshi királynőjét támogatva, beszivárgott közéjük. Rom Javant bízza meg a király azzal, hogy kinyomozza az áruló személyét.

Javan soha nem adta fel az elképzelést, hogy újra együtt lehessen a szeretett férfival. Nem érdekli az, hogy Rom egy közember, imádja és meg van győződve arról, hogy a férfi is viszontszereti. Javan felhasználja az áruló utáni vadászatot arra, hogy bebizonyítsa: Rom és ő örökké összetartoznak.

Guardians of the Gray Tower 2

 

Guardian's Vow

 

 

guardianswow2.jpg

A testőrség tagjaként, Gibor Vane rendíthetetlenül hű a királyhoz, de most a hűség szó más értelmet nyer. Valaki elárulta a királyt, és ő a fő gyanúsított. Amikor Lael Monchmart megjelenik a falujában, kihallgatása céljából, Gibor megdöbben. A faluban, haldokló apjával, úgy érzi, képtelen feldolgozni érzelmileg a helyzetet.

Bár Lael nem hiszi, hogy Gibor lenne az áruló, kénytelen követni az utasítást. A két férfi közti vonzásnak lehetetlen ellenállni, és amikor kiderül, hogy Gibor is viszonozza az érzelmeit, átadják magukat a szenvedélynek.

Az utazás során, még számos veszélyek is érik őket, amit csak tetéz a Gibor sorsa miatti aggodalom. A két férfinak meg kell tanulnia bízni egymásban, a túlélés érdekében.

Guardians of the Gray Tower 3

Guardian's Scar

 

 

guardiansscar2.jpg

 

Caid Sharsen tisztában van vele: cseppet sem rokonszenves ember. Sebhelyes, magányos férfi, aki el sem tudja képzelni az életet a testőrség nélkül, ez minden, amire valaha is vágyott. Edrick Valemont jó hírnévnek örvend, abban a tekintetben, hogy nem válogat a férfiak közül. Látszólag érzelemmentes, emiatt nem képes átadnia magát az élvezeteknek.

A két férfi között az első találkozás utáni vonzás tagadhatatlan. A rövid viszony hamar valami sokkal mélyebb kapcsolattá alakul át, de a kapcsolatot megpecsételheti Edrick titka.

Edrick egy kém, Javan kémmesternek dolgozik, a feladata pedig az Angkeshi-támogatók felkutatása, Winterrach városon belül. A pletykák és egy megkísérelt merénylet közepette, a két férfinak le kell győznie a múltat, annak érdekében, hogy megmentsék szeretett királyukat.

Guardians of the Gray Tower 4

 

Guardian's Faith

 

guardiansfaith4.jpg

Mit jelent egy ember számára, aki éppen a papi hivatást választaná az, hogy találkozik egy férfivel, aki kihívást jelent számára?

Jai Weiling azért jött Winterreach -ba, hogy önvizsgálatot tartson, elvonultan igyekezzen leszokni a világi örömökről, ami pedig ahhoz szükséges, hogy Salara papjai közé tartozhasson.

Brax Lockeed elégedett az életével, egészen addig, amíg tekintete nem találkozik egy zöld szemű idegenével. Tudja, hogy le kellene vennie a kezét a fiatal, leendő papról, azért is, mert elsősorban azért küldték, hogy az áruló után kutasson, aki merényletet hajtott végre a királynő ellen. De amikor Jai elmondja Braxnek, hogy a szeretője akar lenni, a férfi képtelen ellenállni. 

Vajon a hit elég ahhoz, hogy megmentsék Erynm-t egy árulótól? És Jai feladja a papságról szóló álmait Braxért?

Guardians of the Gray Tower 5

 

Guardian's Honor

 

guardianshonor5.jpg

Varian Dross semmi más, csak egy büdös részeg. Magát okolja a fiatal királyné haláláért, mert ő volt az őr, amikor megmérgezték. A becsülete elvesztése miatt érzett fájdalom arra készteti, hogy az ital által okozott feledékenységbe meneküljön.

Mint egykori rabja, Masun Eselin, pontosan tudja, milyen nehéz leszokni a kábítószerről és az alkoholról. Amikor legjobb barátja Rom arra kéri, segítsen leszoktatni a férfit az italról, nem tud nemet mondani.

Masun és Varian nem idegenek egymásnak. Most, hogy a sors ismét összehozta őket, a két férfinak szembe kell néznie egymással, a köztük levő vonzással, az érzéseikkel. Most együtt kell működniük abban, hogy megtalálják a fiatal herceget, aki összeesküdött Angkeshi uralkodójával, hogy megöljék a királynét.

Vajon képesek lesznek megtalálni azelőtt, hogy ismét lecsapna?

Guardians of the Gray Tower 7

 

Guardian's Hope

 

guardianshope7.jpg

Kelan király kiadta a parancsot a testőröknek: öljék meg Angkeshi királynéját. Kitalálva, mi a legjobb módszer annak, hogy megöljék a varázslónőt annak privát szállásán, Sayer Wils -nek meg kell találnia az egyetlen embert Erynm-ben, Breccan Sarris-t, aki már járt ott. Sayer segítséget kér a csapostól, Jagger Fintől, aki ismeri az összes alvilági hálózatot.

Jaggert nem volt érdekelt a politikában. Sajnos, amikor az Őrzők letartóztatták a fiát, amikor az az élettársával volt, el kell fogadnia Sayer ajánlatát, cserébe azért, hogy Rolfo visszanyerje szabadságát.

Miközben Sayer és Jagger megkezdi a keresést, valami olyasmi kapocs alakul köztük, amit korábban sosem tapasztaltak soha azelőtt.

Amikor a két férfi ellen merénylet történik, fel kell fedezniük, hogy érzéseik egymás iránt nőnek, és hogy a szeretet lehet az egyetlen remény a túlélésre.

 

Guardians of the Gray Tower 8

 

Guardian's Gamble

 

guardiansgamble8.jpg

"Kalandra királynőnek meg kell halnia!" - adta ki a király a parancsot a testőröknek. Pike Dunaven mohón veti magát bele a misszióba, hogy megöljék a gonosz királynőt. Ő egy szerencsejátékos, és pontosan tudatában van annak, hogy nemcsak képességek, hanem hihetetlen szerencse is kell ahhoz, hogy a küldetés sikerrel záródjon.

Amikor azonban Breccan Sarris, az egyetlen ember, aki bejáratos Kalandra királynő palotájában levő hálószobájába, szintén önként csatlakozik a küldetéshez, Pike megdöbben.

Breccannak semmiféle harci tapasztalata nincs, nem is beszélve Pike iránta való mély vonzódásáról. De amikor Brecccan igazolja, hogy mégis tud harcolni, Pike vonakodva ismeri el a férfi érdemeit.

A két férfi együtt indul el az angkeshi felé vezető, veszélyekkel teli úton. Az egész út egy szerencsejáték, de a két ember hamar megtanulja: mindenekelőtt a szeretet a legnagyobb hazárdjáték.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egyenlőre itt tart a sorozat, most már egy ideje áll, azt nem tudom biztosan, lesz-e folytatás. Régen kint voltak már a következő könyv ajánlói is, de mióta megújult a honlapja, azóta semmi mozgás sincs

Ha az embernek nincsenek nagy elvárásai egy könyvvel szemben, és csak egy könnyed, szórakoztató olvasmányt szeretne, erre kiváló ez a sorozat.

Az író honlapja:

http://www.brittkenley.blogspot.hu/

 

 

komment

süti beállítások módosítása