Küldetés

Magyarországon elsőként szeretném megismertetni az embereket a meleg romantikus könyvekkel. Könyvajánlók, ismertetők, egy-egy lefordított történet is megtalálható lesz itt.

Könyvlista

Brenda Cothern - Brothers by Bond

2013.09.30. 14:05 :: igazságos

brenda cothern.jpg

Tartalom:

Johnny Baxter Mike Morgan legjobb barátja volt az eddigi 17 évben, és fogadott testvérnek számított az elmúlt 15 évben. Már gyerekként is szoros kapocs fűzte őket egymáshoz, nemcsak a középiskolán át, hanem a hadseregben is együtt szolgáltak. Kihelyezett tisztként, Németországban állomásoztak, és ott is végezték el a Rendőrtiszti Főiskolát, nem váltak el egymástól, és ahol az egyikük volt, ott lehetett megtalálni a másikat is. Mindent megosztottak egymással.

Egészen hat hónappal ezelőttig... amíg Johnny le nem lépett.

Mike érzései Johnny iránt ekkor megváltoztak, több lett, mint a testvéri szeretet, és még ezzel is meg kell  birkóznia. Azonban azon az estén, amikor azon igyekezett, hogy minél jobban elkerülje testvérét, majdnem elveszítette őt. És ez több, mint bármi más, ami Mike legnagyobb félelme is.

Ismertető:

Habár ez 18-as karikás könyv, nagykorúaknak ajánlott, közel sem kell ennyire tartani a könyvtől. A könyv fülszövegében is benne van, hogy nem vér szerinti testvérek egymás közti kapcsolatát reklámozza, hanem csak egymáshoz közel álló, együtt felnövő két ember érzelmeiről szól a könyv. Nem kell félni ettől a könyvtől, mert semmi megbotránkoztató, vagy oda nem illő van benne leírva.

Éppen ellenkezőleg, ez a könyv már az elején is sok embert megríkat, nagyon érzelmes kis könyvecske. A történetet Mike szemszögéből mutatja be, az ő érzésein, gondolatain át mutatja be a két fiú közti kapcsolat fokozatos változását. Magam is jobban szeretem az ilyen könyveket, ahol már eleve megvan a két fiú közötti mély barátság, szoros kapocs. Attól sem kell megriadni, hogy a könyv címében a testvér szó szerepel, ez inkább arra van írva, hogy mennyire kötődnek egymáshoz lelkileg is, hogy mennyire együtt töltötték életük nagy részét, milyen közel állnak egymáshoz. Szintén tipikus az a rész is, amikor Mike megpróbálja távol tartani magát Johnnytól, mert fél, hogy ez a szoros barátság örökre a semmivé válik. Nem vér szerinti kötelék van a két fiú között, csupán annyi, hogy Johnny szülei teljesen elfogadták Mike-ot. Magam részéről is azt vallom, hogy két ember közötti barátság nincsen, mint ahogy férfi és nő között sem, mert előbb-utóbb a másik fél mindig többet akar, erre vagyunk kódolva. 

Azonban mindig van egy pont, amikor a kapcsolatban egy váratlan esemény az érzelmek kitörését, felrobbanását, túltöltődését eredményezi. Amikor Johhny megsérül, és kómába esik, Mike elhatározza, hogy megváltoztassa a kapcsolatát bármi áron. Itt változik a könyv, mert Johnny emlékezik vissza a gyerekkorukra, miközben kómában van. Johnny és Mike tökéletesen megértik egymást, őszintén szeretik a másikat, egymás kiegészítői, ha úgy tetszik. Ami érdekessé teszi a könyvet, hogy a szexig végül is nem jutnak el, mégis olyan, mintha már megtörtént volna az is köztük. :)

Ami sokaknak visszatetsző lehet, hogy folyamatosan ismételgeti benne a szerző a testvér szót, Johnny szereti így hívni Mike-ot, ami egy idő után zavaró lehet, tekintve, hogy a két férfi közötti kapcsolat is változik, ez hátborzongatóvá teszi egy kicsit a történetet. Aki az első olvasás után el tudja dobni magától a vérfertőzés nem létező hangulatát, az élvezni fogja a történetet. 


Ezeket a könyveket, a meleg romantikus típusú könyveket is így kell olvasni annak, aki nem elfogadó ebben a témában, ám szereti a romantikus történetet: egy kicsit elvonatkoztatva, egy kicsit távolságtartóan, nem a nevekre koncentrálva, akár a szexjeleneteket kihagyva,

SZIGORÚAN CSAK AZ ÉRZELMEKRE KONCENTRÁLVA.

Sok olyan témájú könyv van, amiben valóban vérfertőzés van, egyszóval tabus könyv, ám az ilyen könyveket nem fogom sosem ajánlani, mert én sem szeretem ezeket olvasni. Van egy határ, amit szem előtt tartok, hogy milyen könyveket ajánlok a témában: szórakoztató, érzelmes, megható, némi drámát tartalmazó könyveket.

A könyvek mellett természetesen olvasok sima romantikus könyveket is, mert a két típus szorosan kapcsolódik egymáshoz. Sok könyv és író van, aki mind a két témában ismert (pl. Diana Gabaldon). Sokan nem tudják, de ő is inkább a meleg írók közé sorolandó. Nálunk ez a fajta irodalom nem létezik, ezt nyugodtan kijelenthetem, mindig itt látszik, mennyire nem elfogadó és befogadó a magyar társadalom, hogy még az erotikusabb könyvek tekintetében sem igazán van nagy meglepetés. Aki tehát szeretné megkedvelni az ilyen könyveket, egy kis távolságtartással próbálja meg olvasni, akkor talán a másik ember teljes elfogadása is menni fog, amiről pedig ez a könyv is szól! :)

komment

süti beállítások módosítása