Küldetés

Magyarországon elsőként szeretném megismertetni az embereket a meleg romantikus könyvekkel. Könyvajánlók, ismertetők, egy-egy lefordított történet is megtalálható lesz itt.

Könyvlista

Bonnie Dee and Summer Devon - Seducing Stephen

2013.04.26. 22:17 :: igazságos

Egy újabb nagy kedvencet ajánlok a meleg romantikus könyvek kedvelőinek, amiről a borító is sokat elárul:

seducingstephen.jpg

Imádom az ilyen borítókat, annyira szépek, még ha a félbevágott arc divat ellenére is már megadja a hangulatot. :)


Mit jelent egy fáradt, öreg grófnak, egy fiatal, szorgalmas fiút látni? Mindent, és amiről soha nem volt tudomása, hogy hiányzik számára.

A sötét, csábító Peter, Lord Northrup, maga a megtestesült férfi, akit Stephen éjszakákon át elképzelt magának. Most pedig Stephen ágyában van, készen állva a szenvedélyre. Miután Peter felfedezi a szobájában, az ágyában alvó fiút, Stephen könyörög neki, hogy tanítsa meg mindarra, amit elképzelt korábban.

A két férfi, egy vidéki ház látogatójaként, mámoros, szenvedéllyel teli viszont kezdenek el egymással folytatni, Northrup, mint tanár és Stephen, mint a lelkes diák. Peter tudja, hogy ami összeköti őket az  a forró szenvedély és a szexuális felfedezés öröme, nem pedig a szerelem - amikor a félénk Stephen előhozakodik ezzel, rögtön meghátrál. A szenvedély és az elkötelezettség együtt nem lehet jelen az olyan férfiaknál, mint ők.

De Petert kísérti a nyári kiruccanás, és a fiatalember, akit elutasított, még akkor is, ha jól megtanította Stephen számára a leckét egy cinikus kicsapongásról.

Bővebb ismertetés, leírás:

Ez egy rövid történelmi romantikus, meleg könyv. Viszonylag kevés ilyen található, kevés szerző ír ilyen könyveket. Ennek oka, talán az is, hogy ebben a korban simán kivégezték a meleg férfiakat, titkolni kellett a nyilvánosság előtt a kapcsolatokat.

Rövid könyv, viszont annál meglepőbb. Vigyázni kell a történelmi meleg könyvek leírásával, éreztetni kell az akkori hangulatot, az atmoszférát, a tiltott, titkolt viszonyt, maga a korszak már alapból garantálja a hangulatot.

Minden körülmények között a diszkréció a legfontosabb, a férfiaknak a külvilág szemében tökéletes, becsületes és feddhetetlennek kell látszaniuk. A románcok különlegesek, a 18. és 19. századbeli könyvek közül is szép munka a szerzőktől. Nagyon hasonlít az Ava March könyvekhez, majd vele szintén fogok később foglalkozni.

A karakterek:

Lord Northrup sötét, kemény, csábító, érzéki, maga a megtestesült kísértés, aki öregnek tartja magát. Részeg, és még azt sem találja furcsának, ha egy fiút talál az ágyában, csak úgy. :)

Stephen egy ábrándozó, szűzi fiatalember, Lord Northrup szöges ellentéte, maga a tökéletes hős. Láthatjuk felnőni, építeni a saját jövőjét, felelősségteljes férfi lesz belőle.

Úriember vs. gazember, fiatal, vs. öreg, tapasztalt vs. szűz kettősség jellemzi a karaktereket, és persze az elmaradhatatlan momentum, amikor az csábított válik csábítóvá.


Rögtön nagyon vicces a könyv első mondata, :

“Gads, there's a boy in my bed. It's Christmas come early."

A kezdet szórakoztató és magával ragadó, egyből az erotikus jelenettel kezdődik a történet. Lord Northrup csak megízlelteti a fiúval a szenvedélyt, az erotikát, az érzéki örömöket, a vágyat, de végül is nem használja ki a helyzetet. Stephen az átélt élmények hatására megkéri Petert, tanítsa meg mindarra, amit tud. Ahogy egyre jobban megismeri a férfit, még többet akar....

Ezek után egyre több időt töltenek együtt, a kapcsolatukat megtanulják kezelni, fejleszteni, fokozatosan, lépésről-lépésre.

Mindezek az események eredményeként, túl hamar véget érnek az együtt eltöltött szép idők: Peter úgy dönt, végérvényesen lezárja a Stephennel való kapcsolatát, véget vet neki, mielőtt túl késő lenne. Stephen azonban már elkésett: a szívét  már odaadta a nyers, de jóképű úrnak. Stephen nem csak egy férfi akar lenni Lord Northrup ágyában, hanem az EGYETLEN FÉRFI akar lenni.

A szexjelenetek jól ábrázoltak, szépen kidolgozottak, nem lehet erre panasz.


Néhány kisebb hiba található a könyvben: végzettségre vonatkozóan, valamint A foxtrot még nem létezik 1914-ben. Ezzel kapcsolatban még jobb lett volna határozottabb időbeli besorolást, egy látogatás utal arra, mikor játszódhat a történet, amikor Peter meglátogatja Foxworthy és Wainwright -ot. Lord Peter Northrup, Stafford grófja, akkor Lord Staffordnak kellene nevezni, a barátainak Peter.

Néha magam sem értem, mi tetszik ebben a könyvben annyira. Talán az egyszerűség, az őszinteség, az érzelmek? Kedves, egyszerű és elragadó történet, túlzott szorongás nélkül, ha van is benne, nem nyomasztó. A könyv hossza miatt nem jutott több hely a történet bővítésére, viszont az egész leírás nagyon jól működött. Összességében sokkal több, mint aminek látszik. A kezdetétől a végéig meleg és érzéki, sok szexel, de mégsem minden csak a szexről szól.


A szerzőpárostól majd lesz később The Gentleman and the Rogue c. könyv, ami szintén nagyon ajánlott, és még ennél a könyvnél is sokkal jobb olvasmány.

komment

süti beállítások módosítása