Küldetés

Magyarországon elsőként szeretném megismertetni az embereket a meleg romantikus könyvekkel. Könyvajánlók, ismertetők, egy-egy lefordított történet is megtalálható lesz itt.

Könyvlista

Shannon West - Badass

2013.04.21. 19:11 :: igazságos

A Ward könyv jobb megértését célozva, most egy másik végletet mutatok be:

Alvania Scarborough - Thief's Punishment.jpg

Fülszöveg:
Nick azt hitte, már mindenen keresztülment, amit az élet rámért, beleértve azt is, hogy megsebesült Agfanisztánban. Tisztként dolgozik a ROTC egyetemen, vég nélkül küzdve. Mindez véget ér akkor, amikor az egyetemen megpillantja az angol professzort, Bradet, egy szellemet a múltjából.

Brad hetero, és amikor Nick megpróbált a barátságnál többet kérni tőle, hogy a következő szintre lépjenek,  elvesztett egy jóbarátot. Most azonban Brad visszatért, egy vakmerő küldetéssel. Ismét közel akar kerülni Nickhez, akár szerelemmel is. Ha hibáznak, örökre elveszíthetik egymást....

Az örök kérdést dolgozza fel ez a rövid könyvecske: meleg vagyok-e témát, illetve azt, hogy van-e olyan erős két ember szerelme, szereti-e annyira a másikat,
hogy a másikért mindent félredobjon, és elismerje magának: ő is meleg.
Nagyon szeretem az olyan regényeket, amikben két közeli barát lesz szerelmes egymásba, és meg kell találniuk a módot, hogyan közeledjenek a másikhoz,hogyan legyenek együtt. 

Ismertető:

Az alapsztori is megmosolyogtató: Agfanisztánt megjárt katona ki másba is lehetne szerelmes, mint a nők bálványába, egy könyvmolyos, angol professzorba, aki különösen jóképű.
A történet nem nagy szám, bár egy-két vicces jelenet van benne, ami megmosolyogtató. Nagyon szépen ábrázolja azt a félelmet,
amit egy hetero átél akkor, amikor egy meleg személy miatt ő is meleggé válik, magát a folyamatot, a félelem, a rettegés remekül átjön.
Nagyon hasonló ez a Ward könyvhöz, amikor Qhuinn is nehezen ismeri el, hogy meleg, mégpedig Blay miatt,  illetve az érzelmek annyira erősek, egy személy iránt,
hogy ettől menekülőre fogja. Sokat segít ennek megértésében, átélésében.

A karakterek:

A karakterek tekintetében néha nem igazán lehet érteni, hogy Brad mitől van oda Nickért. Nick igazi seggfej, olyan Dr. House-os figura, mogorva, goromba, lesérült, gyógyíthatatlan lábbal, de aztán kiderül, neki is van gyenge pontja. Valójában csak belefáradt azokba az eseményekbe, amik vele történtek.
Bradet már jellemeztem, nagyon jóképű, könyvmoly, makacs, harcol Nick szerelméért, és bocsánatáért.

Sokkal többet olvastam volna, nagyon rövidnek találtam a könyvet, a jelenetek szuperek, mindjárt az elején keményen belecsapnak az erotikába, különös módon. :)
A könyv rövidsége csalódást okozott, szintén olvastam volna még a két fiúról, a Ward könyvhöz hasonlóan. De ami ott kimaradt, az itt maximálisan kárpótolt, az erotikus jelenetek szuperül vannak leírva. Maradt néhány kérdésem még a könyvvel kapcsolatban, de ennek ellenére a két hős között levő intenzív kémiára nem lehet panasz, a köztük levő vonzalom, a láthatatlan, pattogó szikrákra. :D

Az ilyen könyvektől nem lehet sokat várni, de ez mégis kiemelten ajánlott olvasmány, ami többször olvasott könyvnek számít.
 

komment

süti beállítások módosítása