Küldetés

Magyarországon elsőként szeretném megismertetni az embereket a meleg romantikus könyvekkel. Könyvajánlók, ismertetők, egy-egy lefordított történet is megtalálható lesz itt.

Könyvlista

Shannon West - Dark Hollow Wolf Pack 1 - The Alpha's Pet

2013.11.11. 01:23 :: igazságos

Shannon West - Dark Hollow Wolf Pack 1

 

- The Alpha's Pet

Egy különlegességet szeretnék ajánlani: Shannon West - Dark Hollow Wolf Pack 9 részes sorozatát.

Aki szereti az Alkonyat - féle világot, vagy J.R.Ward -os könyveket, annak nyugodt szívvel tudom ajánlani, hogy olvassa el a Dark Hollow Wolf Pack - könyveket.

A sorozat különlegessége abból adódik, hogy a 9 könyv nem 9 párról szól, akik egy-egy könyvben összejönnek, majd jön a következő, hanem a párok közül néhány, akik az elején egymásra találtak, kapnak még egy külön könyvet!

Példaként említeném, hogy az első történetben megismert pár, Nicky és Marco még visszatér a sorozat 6. részében és az a könyv is csak velük foglalkozik, csak róluk szól, ismét elmesél egy új történetet velük kapcsolatban. Ehhez hasonlóra példa nem igazán van nálunk, vagy nagyon kevés létezik ebből, a magyar ember még romantikus könyvek kategóriájában sem igazán találkozik ilyennel, hogy egy korábban összejött párról még lehúzzanak ismét egy újabb történetet, vagy kiadjanak egy könyvet. Olyan már volt, hogy az egymásra talált párok az új, leendő szerelmesek könyvében említésre kerülnek, de hogy új könyvet is kapott volna valamelyik kedvelt párocska, az ritkaságnak számít itthon.

A vérfarkasos, alakváltós, paranormális világnak nem igazán vagyok a rajongója, egyedül J. R.Ward könyveit vagyok képes elolvasni, ám ez nem befolyásol abban, hogy annak ellenére is elolvassam az ilyen könyveket, hogy nem tartoznak a kedvenc kategóriáim közé.

A paranormális, sci-fi-s történetekkel nagyon kell vigyázni egyébként, mert durva dolgok is előfordulhatnak benne, olyanok, amik nehezen megemészthetőek, vagy gyomorforgatóbbak a szokásosnál (pl. terhes az egyik férfi fél, vagy terhesen 2 emberrel, és mindkettő apja genetikailag a gyereknek, nemváltás férfiból nőbe, nőből férfiba, meg hát azt se nagyon bírom, amikor állatokat akarnak így összehozni (pl. a vérfarkast a nyúl alakváltóval)). Azonban ennél a történetvezetésnél nincsen ilyesmikről szó, és korábban is leírtam már, hogy nem fogok ilyen könyveket ajánlani, csak néha-néha megemlítem, hogy mennyire nem tudunk semmit, mi magyarok arról, hogy mik vannak külföldön, milyen könyvek jelennek meg, miket írtak már le, és mi jut el ebből hozzánk, milyen fordítói minőségben.  Annyi bizonyos, hogy igencsak igyekszenek kímélni a magyar emberek lelkivilágát, talán ezért sem vagyunk toleránsabbak a másikkal. 

Vissza, a könyvhöz:

alphaspet.jpg

(Szeretem az ilyen borítókat nagyon. Lerí róluk az igényesség, és nincsenek félbevágva a fejek sem.)

Fülszöveg:

 

Nicky Anderson normális, hétköznapi életet él, már ha ennek számít az, hogy művészként és részmunkaidős pincérként is dolgozik egy nagy városban. Egy alkalommal megtámadja őt egy rabló, aki elvágja a torkát. Amikor magához tér, teljesen meztelen és csupa izmos férfiakkal van körülvéve. Nicky azonnali vonzódást érez Marco iránt, aki a legjóképűbb férfi, akit valaha látott, ami viszont felettébb furcsa, mivel Nicky nem meleg. A vonzódásuk egymás iránt mindent elsöprő, az azonban egyenesen kínos, hogy folyton nyalogatja őt ez az ember, és állandóan megpróbál rámászni. Nicky hamarosan rájön, hogy ő a legújabb "pet" a Sötét Völgy Farkas csoportnak, Marco pedig nem más, mint az ő új gazdája. A biztos haláltól megmentve, vajon egy másik szörnyű sors vár rá? Csak azt tudja, hogy odavan a másik férfiért. Amikor megtudja, hogy az új mestere egy férfi farkas alakváltó, aki szeretetet és engedelmességet követel, azon kezd csodálkozni, hogy mibe is keverte magát....

Értékelés:

 

A paranormális világot jól ismerőknek most egy új megközelítést mutatok be.

A "pet" szóra meleg értelemben nem igazán tudok magyar szót írni. Eredetileg a háziállatokra, a kisállat-kedvencekre szokás ezt a szót használni. Meleg, gay értelemben és paranormális világba nagyon is beleillik ez a szó. A pet-eknek ebben a paranormális világban semmiféle joguk nincs, nem dolgozhatnak, ők csak a gazdájukért élnek, mindent teljesítenek, amit a mesterük akar. Megjelölik őket látható és nem látható módon is, hogy mindenkivel tudassák, az illető pet kinek a párja. A peteknek elég nehéz sorsuk van, a vérfarkas-klánon belül, semmibe nem szólhatnak bele, nincs joguk felszólalni, ők még a szolgáknál is alacsonyabb szinten vannak. A pet-ek leírása könyvenként eltérő, ennél a sorozatnál is jól példázza ezt a szerző, talán egy kicsit túl messzire ment azzal, hogy a pet-eket a kutyák szintje alá sorolja. Vannak egyéb furcsaságok a könyvben, ám ezt lehet a szerző egyediségi törekvései közé sorolni.

A főhős, Nicky, ebben a könyvben is a nagyon különleges, szép férfiak közé tartozik, akit néha-néha már nőnek is néznek, és akiért a férfiak is odavannak. Az is klasszikus, hogy ez a megkülönböztetett figyelem közel sem annyira tetszik Nicky-nek, mivel ő nem meleg, habár a barátja is próbálja győzködni, hogy csak próbálja ki, milyen érzés annak lenni. Egy éjszaka azonban rátámadtak, és haldoklik, majd felébred egy új világban, amely teljesen különbözik attól, amelyet megszokott. Amikor Nickyt megtámadják, egy másik vérfarkasnak meg kellett harapnia, hogy életben maradjon. Nicky, mivel korábban nem meleg volt, harcol Marco ellen, hiába érez azonnali vonzódást iránta. Nem átlagos fiú, foggal-körömmel harcol saját személyiségéért, talán azért is, mert a beleegyezése nélkül így vérfarkassá változtatták őt. Ezt a harcot néha túlzásba is viszi, emiatt néhol gyerekesnek, néhol pedig túl sokat siránkozik, gyenge és passzív, de hát senki sem tökéletes. 

Amivel azonban senki nem számol az az, hogy Nicky vérfarkassá változása "problémás" lehet, mivel a fiú nehezen fogadja el a tényt, hogy vérfarkassá tették, ez a tiltakozás némelyeknek túl soknak tűnik. Ami ellentmondás Nicky karakterében az az, hogy Marco -hoz való vonzódása számára elfogadóvá tette a meleg - kapcsolat kiteljesítését, miközben korábban heteroszexuális volt. 

Marco-t nem kell bemutatni, ő a tökéletes, keményfejű alfa megtestesítője, aki teljes engedelmességet vár el mindenkitől. Arrogáns és beképzelt, erőszakos, túl makacs is, nagyon rosszul bánik Nickyvel, ám Nicky hatására sem változik meg a viselkedése. A "pet"-ekre vonatkozó törvény nagyon ősi, nehezen lehet őket megváltoztatni, már régen idejétmúltak, nehéz megérteni őket, Nickynek semmi véleménye nem volt, és nem társként kezelik őt a klán többi tagja és Marco sem.

Marco karakterét senki nem szereti, nagyon ellenszenves, irritáló személyiségű. A könyv elolvasása előtt nem hallottam még olyanról, hogy rossz vérfarkas vezető is lehet, mert az Alfahímek általában mind szuper emberek, vagy kedvelt személyiséggel megáldottak, akik kizárólag a csapatuk érdekeit nézik.

Paranormális könyvet egyébként nagyon nehéz írni, kiemelten kell figyelni a történetre: a mitológiai szálak változására, sok alapvető feltételezésekkel is vigyázni kell, mivel ezek máshogy hathatnak az emberek különbözősége miatt. Itt is uralkodik a domináns, "macho" - típus uralkodása a gyengébbik, védtelenebb felett.

Aki szereti a vérfarkasos - könyveket, erős akaratú karaktereket, a küzdelmet,

a Dománs/Alázatos kapcsolatokat az nem fog csalódni,

ám olvasás közben véssük az eszünkbe:

ez csak a sorozat első, kezdő könyve!  :)

komment

süti beállítások módosítása