Küldetés

Magyarországon elsőként szeretném megismertetni az embereket a meleg romantikus könyvekkel. Könyvajánlók, ismertetők, egy-egy lefordított történet is megtalálható lesz itt.

Könyvlista

Stormy Glenn - Promises series

2013.05.09. 21:01 :: igazságos

Ha meleg romantikus könyv, nem lennék hiteles, ha még sosem olvastam volna Stromy Glenn könyveket.

Az írónőről egy kép, egyszerűen csak a nem elrettentés szándéka kedvéért:

stormy glenn.jpg

Naaaa, tudom én, mire gondoltok. ccc :)


Mivel még csak most kezdtem a  blogolást, nézzétek el nekem, hogy a meleg romantikus könyv e kiemelt szerzőjével még nem foglalkoztam.

Nagyon sok női szerző van a műfajban, de Stormy Glenn kiemelkedik mindegyik közül. Folyamatosan jelenteti meg újabb és újabb könyveit, egy évben 10-12 db könyvet is, és mind azonnal az első helyen ver tanyát a bestsellerek listáján!!! Külföldön az ő könyveire aztán senki nem sajnálja a pénzt, pedig mindenhol letölthető. Olyan szinten van már a meleg romantikus könyvek tekintetében, mint a romantikusakéban J. R. Ward.

Mindenféle témában ír, ami szem - szájnak ingere: Erotikus, kortárs, Fantázia, futurisztikus, Paranormális, Romantikus, M/M, vámpír és vérfarkas könyveket. Szintén egy olyan szerző, aki a nemcsak a meleg, hanem a romantikus könyvek írásában is otthonosan érzi magát.

Még saját alkalmazása is van mobilokra. :)

4 ismert kiadó jelenteti meg a könyveit: Silver Publishing, Siren Publishing, Torquere Press , Noble Romance Publishing.

Ezért jó az ilyen meleg romantikus könyveket is olvasni. Ha elvonatkoztatsz attól, hogy két pasi van a történetben, mert mondjuk netán undorodsz a témától, még mindig beleképzelheted azt is, hogy hagyományos, férfi-női kapcsolatról van szó. Egyszerűen alig van különbség a romantikus / meleg romantikus könyvek között, csak a szexleírások terén látod a különbséget, és a nevekben.

Ha megkérdeznél egy embert, hogy ismer-e meleg romantikus könyvet, hát Stormy Glenn jutna elsőként az eszébe.

Most pedig jöjjön a Promises kétrészes sorozatból az első könyv:


Stormy Glenn - Promises 1 - A Promise Kept

 

Mason már 10 éve szerelmes bátyja legjobb barátjába, Jackbe. Már tíz éve fantáziálgat róla titokban, rejtett pillantásokkal, tiltott sóvárgással karöltve. Éppen akkor, amikor Mason úgy dönt, ideje feladni az álmait, és lemond Jackről, Jack megteszi a lépést, hogy közelebb kerülhessenek egymáshoz.

De az új szerelem nem mindig könnyű. Különösen, amikor Mason egy sorozatgyilkos látóterébe kerül, és kiválasztott következő áldozatként a gyilkos mindenkit igyekszik eltávolítani, aki az útjába áll.

 

stormy glenn - a primise kept.jpg

Ismertető:

 

Mason már tíz éve szerelmes titokban bátyja legjobb barátjába Jackbe. A probléma mi más is lehetne, mint az, hogy Jack nem meleg - végül is ezt Mason gondolja - így Masonnak meg kell elégednie a távolról való vágyakozással. Egy ponton Mason nem bírja tovább, és bedobja a törülközőt: elege lesz, és a menekülést választja. Távol a családtól, egy kis időre el akar utazni, pihenni. Annyira elkeseredik, hogy még a tanulmányait is másik egyetemen akarja befejezni, fizikából, Washington államban.

Mielőtt elmegy, Mason alkoholmámorosan  egy szenvedélyes éjszakát tölt el Jackkel. Jack másnapi reakciója miatt Mason immár véglegesen a menekülést választja. A dolgok azonban közel sem úgy alakulnak, mint ahogy Mason eltervezte, a Jack iránti érzései végül mégiscsak a városban való maradásra készteti. Sajnos Mason felhívja magára egy olyan ember figyelmét, aki meleg fiatalemberekre vadászik, majd a kínzások után megöli a kiválasztott férfiakat.

Az ígéret furcsa tévképzettel kezdődik. Maga a tény, hogy Mason azt hiszi, Jack egyenes, valamint az, hogy Masont a családja még mindig éretlen gyerekként kezeli, a kora ellenére, miközben egyetemre jár, nem igazán tudja az ember ezeket összerakni a fejében.

Mason viselkedésének oka a múltjában rejtőzik. Mindenki igyekszik őt védelmezni, így ahelyett, hogy felnőttként kezelnék, még mindig úgy bánnak vele, mint egy 14 évessel - ami persze Masont igencsak idegesíti.

Mason magának is alig meri bevallani, hogy bizony ehhez a hozzálláshoz ő is nagymértékben hozzájárult. Jackkel is mindig hülyéskedik, mert úgy véli, a nevetés az egyetlen eszköz, amivel felhívhatja magára Jack figyelmét, ezzel képes az ujja köré csavarni a férfit.

A könyv első része a félreértéseken és a másik viselkedésének tökéletes félreértelmezésén alapul. Ezeket a könyveket nem egy nagy élmény olvasni, de Mason karaktere mindenért kárpótol: nincs semmi, amit Masonnak meg ne lehetne bocsátani. Mason egyszerre kedves, nagyon óvott és védelmezett, de ugyanakkor érzékeny és intelligens természettel, törékeny külsővel megáldott egyén.

A párbeszédek is ezt a gyerekes érzetet erősítik, kicsit olyan, mintha egy gyerekkönyvet olvasnál. Tényleg olyan, mintha egy tizenéves naplója lenne, olyan fogalmakat használ, amiket a valós világban a felnőttek nem használnának. :) De ez nyilván azt akarja érzékeltetni, hogy Mason maga is egy éretlen gyerekként viselkedik, és a környezete is úgy bánik vele.

Szintén a könyv első részében vezeti be a sorozatgyilkos ügyet. A gyilkos karaktere nagyon erős a könyvben levőkhöz képest. A gyilkos nemcsak egyszerű rosszfiú, hanem az őrültek őrültje is. Mindenütt jelen van, képes bármikor betörni bármilyen házba, ravasz és intelligens. Az szintén nem derült ki, miért is választotta szintén ugyanazokat a típusú embereket: barna hajú, szemüveges, meleg férfiakat. Mivel nem képesek megtalálni, ez a karakter egy rejtélyes figura marad, egy ismeretlen fenyegetés, egy gazember, egy mumus, aki mindig felbukkan azért, hogy tönkretegye a főhősök életét. Mivel a gyilkost soha nem éri el az igazságszolgáltatás keze, ezért néhol kínos és erőltetett a történet.

Mason karaktere nagyon jól kidolgozott, élvezetes végigolvasni a Jackkel való kapcsolata állomásait, annak fejlődését is. Mason végre bebizonyítja azt is, hogy tökéletesen alkalmas arra, hogy felnőttként kezeljék, képes volt azt is bebizonyítani Jacknek, hogy meg tudja változtatni a magáról kialakult képet, meg tudja változtatni Jack előítéleteit is magáról. Igencsak sok energiájába került ez a 26 éves fiúnak, nem volt könnyű dolga. Mason vidám, szexi, felháborító módon nézi a világot, az elején viszont a naivitása nagyon sok volt. Jack ezzel szemben a komolyabb típust képviseli, néhol viszont komplett bunkó, néhány kifejezetten gonosznak és uralkodónak vélik. Nem akarja engedni, hogy Mason saját döntéseket hozhasson, és amikor Mason nem úgy viselkedik, ahogy ő szeretné, sikoltozik és pipiskedik, mint egy nagy gyerek.

A szex Jason és Mason között nemcsak forró volt és meleg, hanem inkább romantikus, az is érdekes, hogy Jack tanítgatja Masont arra, hogyan fedezzék fel egymás testét.

Még egy dologért lehet szeretni a könyvet: Mason barátaiért. Nagyon jó volt olvasni a jeleneteket erről a baráti társaságtól, akik igazán bajtársak. Különösen tetszett Cooper és a zsaru partnere a tényleg nagyon nem meleg Jordan karaktere, és maga Jordan is benne volt minden ugratásban, amiben kellett. Ezek a jelenetek enyhítették a dráma és az erős gyilkossági ügy miatti komor hangulatot.  Cooper szintén elveszett lélek, a 10 évvel korábban lelépett szerelme miatt (miért ez a folyton 10 éves dolog???), akit Alecnek hívnak, ő szintén megjelenik később a könyvben.

Viszont azt is hozzá kell tennem, eléggé megosztó könyv, sokan adtak negatív értékelést is, akárcsak a Ward könyvnek.

Ez egy édes, romantikus könyv, szépen kidolgozott karakterekkel, az elmaradhatatlan, kis feszültséggel megspékelve, az alfa hím vs. ártatlan témában.

 

Stormy Glenn - Promises 2 - A Promise Given


stormy glenn - a promise given.jpg

A sorozat második része, A Promise Given.

Alec Whitley és Cooper Thomas nyomozónak már története van. A történet néhány évvel ezelőtt kezdődött, és végül Alec szó nélküli távozásával végződött. Most, 10 évvel később Alec visszatért, hogy tisztázzák a múlttat, és a jövőt együtt építsék. De előtte meg kell találni a melegeket ölő gyilkost, mielőtt az újra lecsaphatna

Ismertető:

 

Cooper nyomozót elrabolta és megkínozta a sorozatgyilkos bosszúból. Ha még ez sem lett volna elég, Alex Whitley, az egyetlen férfi, akit Cooper valaha szeretett, és aki egy szó nélkül elhagyta őt 10 évvel ezelőtt, most visszatért éppen időben, hogy megmentse őt. Cooper sosem gondolta volna, hogy újra találkozhat Alec -kel, nemhogy ismét része lehessen az életének. Cooper még mindig érez valamit Alec iránt, de nem biztos abban, hogy képes újra megnyílni.

Most, 6 hónappal később, Alex azt akarja, hogy tisztázzák a múltat, és tervezzék a jövőjüket. De mielőtt ezt Cooper meg tudná emészteni, a sorozatgyilkos immár rá és Alecre vadászik, mint következő áldozatra. Cooper és Alex törékeny kapcsolata nem biztos, hogy képes mindezt túlélni. Vajon képesek -e megoldani az ügyet, meg tudják -e találni a módját annak, hogy újra együtt lehessenek?

 

Cooper a történet kezdetén éppen otthon lábadozik, miután kiszabadult az őrült sorozatgyilkos karmai közül. Mintha még ez nem lenne elég, még a sokkal is meg kell birkóznia, amit annak az embernek a hirtelen felbukkanása okozott, akiről azt hitte, örökre elment.

Cooper és Alex 10 évvel ezelőtt szeretők voltak, amikor Alec szó nélkül lelépett, hátrahagyva a vérző szívű Coopert. Azóta is képtelen volt új kapcsolatot kezdeni mással, emiatt a szexuális élete is romokban hever. Most, hogy Alex visszatért, a férfi azt szeretné, hogy ott folytassák, ahol 10 évvel korábban abbahagyták, de Cooper attól fél, hogy ha a férfi ismét elmegy, az ő szíve végleg megszakad. Tovább ront a helyzeten a gyilkos, aki úgy tűnik, mintha rács mögött lenne, de valójában segítőtársa, cinkosa akad, aki ott folytatja, ahol a társa abbahagyta. Coopernek és Alecnek együtt kell működnie, hogy megtalálják és megállítsák azt, aki a gyilkosságokat elköveti.

Cooper és Alec karaktere nekem is kissé unalmasnak tűnt. Alex és Cooper együtt dolgoznak, mégis úgy viselkednek, mint a szex-éhes tinédzserek, gyengéd érintés, irány az ágy, és durr bele. Szintén ugyanez a viselkedés mások előtt, a csókolózás, tapogatás és a szex-beszéd is fura.

Itt az új gyilkos rejtélye nem okozott olyan traumát, mint az első könyvben. De miután megtudhattuk ki is a gyilkos, és rács mögött van, valahogy már nem volt olyan fontos a gyilkost kint még segítő személye. Pedig a sorozatgyilkos karaktere és maga az történet is tetszetős, de ebben a könyvben már tényleg túlzás.

Jó dolog volt látni Mason és Jack kapcsolatának folytatását. Szerethető volt szintén a zárkózott rendőrfőnök John és a fiatal, idegen Ben kapcsolata. Mivel a könyvnek ígérik a következő folytatását, valószínűleg ők lesznek a következő pár. Borító és még fülszöveg sincs, csak az, hogy folytatás várható.

A könyv végén a megoldás ötletes, Cooper küzdelme, Alec magyarázata miatt mégis lehet szeretni a könyvet.

Azok, akik Stormy Glennt szeretik, szeretni fogják ezt a könyvet is. Nekem inkább az első rész, az ígéret tetszett jobban, inkább az első könyvet ajánlanám, mindazonáltal várom a könvetkező, harmadik részt!

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása